Juni 2024 – 50 jaar lid Bovag

Dit jaar een bijzonder jubileum. Wij zijn maar liefst 50 jaar aangesloten bij BOVAG.

Al decennialang staan we garant voor kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie. ‘Die drie kernwaarden zijn precies waar bij BOVAG aangesloten bedrijven voor staan’, aldus Han ten Broeke, algemeen voorzitter van BOVAG.

‘Zekerheid en vertrouwen zijn voor klanten van groot belang, Lentink biedt dat bij uitstek. En is daarom al 50 jaar aangesloten bij onze vereniging.’

In 1948 startte opa Jan Lentink de firma J. Lentink Rijwielen & Motoren. Als kind liep kleinzoon Harold al rond in en om de zaak. Officieel werkzaam vanaf 1991. Sinds 2005 zwaait hij de scepter over een klein, hecht en gemotiveerd team gediplomeerde vakkrachten.

Na enkele verhuizingen in de Spoorstraat, dé winkelstraat van ‘oud’ Dieren, heeft het bedrijf al weer bijna 10 jaar geleden de oversteek gemaakt naar het huidige winkelcentrum van Dieren, in de voormalige brandweerkazerne een de Semmelweisstraat.

Sinds 1930

BOVAG bestaat sinds 6 mei 1930. Veertig garagehouders spraken op die dag in Utrecht over hun gezamenlijke belangen en besloten zich te verenigen. Die avond werd de BOnd Van Automobielhandelaren en Garagehouders geboren. In de loop der jaren sloten ook vele andere bedrijven zich aan, zoals tweewielerspecialisten, rijscholen, caravanbedrijven, wasstraten, tankstations, etc. De welbekende BOVAG Garantie voor gebruikte auto’s werd in 1965 ingevoerd en vijf jaar later volgde een soortgelijke garantieregeling voor onderhoud en reparaties. Inmiddels geldt de BOVAG Garantie voor vrijwel alle producten en diensten die BOVAG-leden aanbieden.